United World Colleges


Saksalaisella opettajalla Kurt Hahnilla oli visio siitä, kuinka koulutus voisi tuoda nuoria ympäri maailmaa yhteen, auttaa heitä pääsemään ennakkoluulojensa ylitse ja elämään sekä työskentelemään yhdessä sulassa sovussa. Näiden ajatusten siivittämänä vuonna 1962 perustettiin ensimmäinen UWC-koulu, United World College of the Atlantic, joka sijaitsee Walesissa.

Nykyään UWC-kouluja on jo kaksitoista ympäri maailmaa; Kanadassa, Yhdysvaltoissa, Costa Ricassa, Norjassa, Walesissa, Hollannissa, Italiassa, Bosnia ja Hertsegovinassa, Swazimaassa, Intiassa, Hong Kongissa ja Singaporessa. Kaikissa näissä kouluissa suoritetaan International Baccalaureate -tutkinto, jossa akateemisuuden lisäksi tärkeää on myös opiskelun ohella tapahtuva palvelu-, harrastus- ja projektitoiminta.

"UWC makes education a force to unite people, nations and cultures for peace and a sustainable future."


UWC Mahindra College of India

Mun koulu on Mahindra United World College of India (tuttavallisemmin MUWCI), yksi Aasian kolmesta UWC-koulusta. Se sijaitsee Keski-Intian maaseudulla noin 140 km päässä Intian väkirikkaimmasta kaupungista Mumbaista. Ei me ihan eristyksissä todellakaan siis olla, lähin kylä Paud sijaitsee noin seitsemän kilometrin päässä ja lähimpään kaupunkiin, Puneen - joka on yksi Intian vilkkaimpia miljoonakaupunkeja - on 40 km matka. Vaikka välimatkat on lyhyitä, kestää matkustaminen paljon kauemmin kuin Suomessa; esimerkiksi Puneen kestää ajaen noin puolitoista tuntia, vaikka matkaa onkin vain se nelisenkymmentä kilometriä.


MUWCI:ssa on suurin piirtein 200 opiskelijaa - mikä on aika sellainen standardi määrä UWC-kouluille - yleensä noin 60 eri maasta. Kuten monessa muussakin koulussa, meillä on kampusalue (aika iso ja hieno sellainen :-D), joka yhdessä koulurakennuksen sekä henkilökunnan ja opiskelijoiden asumistilojen kanssa muodostaa yhtenäisen kokonaisuuden, vähän kuin pienen kylän. Kampuksen asumistilat on jaettu viiteen "wadaan", joista jokaisessa wadassa on 10 tai 11 asuintaloa sekä common room. Opiskelijoiden asuintaloissa on kaksi neljän hengen huonetta, kaksi kylppäriä vessoineen, varasto sekä oma piha. Wadojen common roomeissa on yhteinen keittiö, jääkaappi ja pesukoneita, eli kaikki tarvittava löytyy :)


MUWCI sijaitsee kukkulan harjalla, joten voitte varmaan kuvitella miten upeet näkymät sieltä on alas ympäröivään laaksoon! Kampusalue on pinta-alaltaan noin 70 hehtaaria, ja meillä on luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi luonnonsuojelualue, jonne on nyt vuosien varrella istutettu puita ja kasveja. Koululla on myös puiden-, lintujen- ja perhostenkatselupolkuja ja puulabyrintti, how awesome is that :-D Sinne saa siis opiskelijatkin mennä, lenkille tai muuten vaan ihastelemaan luonnon ihmeellisyyttä. Muutenkin yleisesti kaikki harrastusmahdollisuudet on kunnossa, meillä on uima-allas ja kuntosali sekä mm. fudis- ja tenniskenttä. Kirjastokin löytyy tuhansine opuksineen, vaikkakin suurin osa niistä taitaa olla ihan oppikirjoja.


IB-ohjelmaan kuuluu myös CAS-ohjelma, joka tulee sanoista creativity, action ja service. MUWCI:ssa näitä kutsutaan Triveneiksi, ja varsinkin service eli jonkin sortin vapaaehtoistyö on todella suuressa arvossa. Huhun mukaan me tehdään vapaaehtoistyötä moninkertaisesti muita UWC-kouluja enemmän, eikä se oo mikään ihme, sillä meidän kampuksen sijainti pienien kylien lähellä tarjoaa todella monipuolisia vaihtoehtoja siihen. On mm. luomufarmilla työskentelyä, englannin opettamista lähikylien lapsille, vanhustenhoitoa... Taiteilu- ja musisointimahdollisuuksia on myös tosi paljon, mutta itsehän en oo niin taiteilijaihmisiä että siitä kauheasti hyötyisin :-D Liikuntaa on tarjolla joogasta kamppailulajeihin, ja jos mieluisaa harrastusvaihtoehtoa ei ole tarjolla, aina voi olla oma-aloitteinen ja perustaa sellaisen itse. 


Niinpä. Imagine that.

kuvat: x, x, x, x