5.9.2013

arki

Kouluun liittyen: valitsin mun aineet. Meillä oli kahden viikon mittainen trial period, jossa sai kokeilla eri aineita ja opettajia mielensä mukaan. Itse palloilin aika monilla tunneilla, mutta lopulta päädyin näihin:

HL English Language & Literature
HL Economics
HL Psychology
SL Mathematics
SL Environmental Systems & Societies
SL Spanish Ab Initio

IB-tutkintoon kuuluu vähintään kolme pakollista HL eli higher level -ainetta ja kolme SL eli standard level -ainetta. Jos karkeasti määritellään, niin sanoisin että SL -aineet on aika lailla samaa tasoa mitä lukiossa vedellään, mutta HL -aineissa sukelletaan jo astetta syvemmälle, ehkä suurin piirtein yliopiston alkuvuosien tasolle. IB:ssä on se hyvä juttu, että saat valita vapaasti niitä aineita jotka kiinnostaa sua - ja valinnanvaraa on paljon, ainakin MUWCI:ssa. Itse tuskailin koko tän trial periodin ajan, sillä en osannut päättää niin monien kiinnostavien aineiden - ja opettajien - välillä. 

_9034221
Opiskelu englanniksi ei ole ollut  ihan niin haastavaa mitä aluksi pelkäsin. Mun casual english alkaa olla jo melko sujuvaa (ja vastaavasti mun suomi on mennyt lyhyessä ajassa ihan järkyttävään kuntoon; en osaa varmaan enää puhua kun tulen joulukuussa takaisin), mutta kaikki akateemiset ja hienot termit, mitä tunneilla käydään läpi, ovat vielä hieman hakusessa. Välillä turhauttaa, kun ei pysty osallistumaan keskusteluun niin hyvin kuin haluaisi (varsinkin kun  mun tunneilla suurin osa on natiivipuhujia), eikä ilmaisemaan itseään totuudenmukaisesti joutumatta kiertelemään ja kaartelemaan sanoja. Mutta tottumuskysymyshän tää on, parin kuukauden päästä en (toivottavasti) pidä tätä enää ongelmana.
 
Elämään liittyen: I love it here. Täydellinen paikka tää ei todellakaan ole, mutta jostain syystä kaikki ne virheet ja huonot puolet tuntuvat olevan osa tätä kaikkea. Välillä en saa nukuttua, koska lehmät ammuvat liian äänekkäästi tai viereisessä huoneessa luukutetaan musiikkia liian kovaa. Välillä ruoka on niin tulista, että saan juoda lasillisen vettä per suupala. Välillä joudun tappamaan kymmenen ötökkää jotta pääsisin nukkumaan ilman ininää. Välillä kastun litimäräksi kaatosateen yllättäessä kesken aurinkoisen päivän. Kaikki tällaiset pienet asiat olisivat ajaneet mut hulluksi koto-Suomessa, mutta täällä ne ovat normaaleja.

_9034186Elämä täällä on niin hektistä, että useimmiten et ehdi ees pysähtyä ja miettiä, mitä nyt oikein tapahtuu. Sen takia en välillä voi vieläkään uskoa että oon täällä. Haistan ja tunnen ja elän sen kaiken, mistä puolisen vuotta sitten vain haaveilin ja luin ja katselin kuvia sekä videoita. Joskus mietin onko se oikeasti Suomi-minä joka kokee tän kaiken, vai lähtikö musta jokin erillinen pala tänne Intiaan kun astuin turvatarkastuksen läpi Helsinki-Vantaan lentokentällä. Mulla ei ole ikinä ollut kunnollista vastausta kysymykseen "Where are you from?", mutta täällä se on entistä hankalampaa. Suomessa vastaisin aina Vietnam, mutta täällä sanon aina "Vietnam and Finland", vaikka se aiheuttaakin hämmennystä ja lisää kysymyksiä. Monet muut oppilaat tuntuvat olevan niin varmoja omasta identiteetistään ja kansallisuudestaan, kun mä taas lillun siinä välimaastossa. Välillä mua pelottaa, että en osaa edustaa kumpaakaan maata kunnolla, ja niin hyvin mitä mun pitäisi osata.

MUWCI:n maagisuus koostuu pienistä hetkistä. Rakastan sitä, kuinka ihmiset muistavat mun nimen, vaikka mä en välttämättä muista heidän. Rakastan sitä, kuinka aamutunneilla klo 7.30 kaikki haukottelevat ja hierovat unihiekkaa silmistään. Rakastan sitä, kuinka en ole ainoa joka istuu Economicsin tunnilla wtf-ilme kasvoillaan. Rakastan sitä, kuinka ihmiset tekevät parhaansa tehdäkseen jonkun syntymäpäivästä ikimuistoisen. Jokainen yö, jonka vietän tähtitaivasta tuijottaen ja syvällisiä jutellen vahvistaa mun uskoa siihen, että jonakin päivänä tää on koti.  Ei ehkä ihan vielä, mutta kohta.

Super lyhyt video, jonka kuvasin koulun Film Clubia varten. Käsi tärisee ja editointi töksähtelee joo, mutta en malta oottaa että saan oppia ja kehittyä paremmaksi! Internet Hill sijaitsee ihan meidän kampuksen lähellä, ja sieltä on ihan huikeet maisemat alas ympäröivään laaksoon!

5 kommenttia:

 1. Ohhhh siellä on ihan mielettömän kaunista. Upee video! AC-terkut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa ikuistaa näitä maisemia, oikeasti täällä on vielä kauniimpaa! Kiitti Miina x

   Poista
 2. Superjees, et sulla menee hyvin siellä :--)! Kauhee ikävä kaikilla!

  VastaaPoista
 3. Ihan koukussa sun blogiin������jatka jooko postaamist yks ihanimpii ja parhaiten kirjotetumpii blogei ikinä! Oot tosi inspiroiva

  VastaaPoista