6.3.2014

kuulumisia

Tyypillistä Bollywood-musaa teille! Nää on näitä biisejä jotka jokainen osaa ulkoa, vaikka meillä ei oo hajukaan mitä me lauletaan :-D
 photo IMG_7082_zps7e2c6e49.jpg
Lähestulkoon joka maanantai-iltapäivällä tapahtuva college meeting, jossa opettajat ja me opiskelijat yhdessä kokoonnutaan yhteen paikkaan keskustelemaan kuluneen viikosta ja ilmoitellaan tulevia tapahtumia.
Pikapäivittelyä nyt pitkästä aikaa tähän väliin! Ihan hullua kuinka nyt on jo maaliskuu vaikka täällähän sitä ei oikein nää; aurinkoista ja lumetonta on aina, lämpötilat on tosin kyllä alkaneet nousemaan hitaasti mutta varmasti - iltapäivällä paahtuu takuuvarmasti jos erehtyi vetämään mustat farkut jalkaan aamulla. En suosittele :-D Mutta niin kampuksella tosiaan saa pukeutua ihan miten lystää (hyvän maun rajoissa), mutta muualle mentäessä pitää tietenkin olla kulttuurillisesti hienotunteinen (culturally sensitive, miten tää termi käännetään suomeksi); nyrkkisääntönä varsinkin tytöillä on peittää olkapäät sekä polvet, mikä ei oo tietenkään mitenkään kauhean haastava tehtävä. On vain mielenkiintoista verrata Intiaa vaikkapa Suomeen, jossa pukeudun paljastavammin jo 20 asteessa kun täällä ei 40 asteen hellekään saa mua hyppimään shortseissa ja topissa (kampus on taas tietenkin ihan toinen asia...).
 photo IMG_7164_zps7bccbc0a.jpg
Mun wadan, W5:n vartijan lempparispotti. Meillä on kampuksella vartijoita, jotka vaan yksinkertaisesti pitää silmällä ettei mitään pahaa tuu tapahtumaan. Ja pahalla tarkoitan jotain vaarallisia tilanteita (tulipalo, myrkyllinen käärme ymsyms), sillä ei he meitä opiskelijoita kyttää millään tavalla. Monet mun kaverit on ollut järkyttyneinä kuullessaan että meillä on vartijoita - "ihan kuin jotain vankilameininkiä" - mutta suoraan sanottuna mä en ainakaan sitä huomaa enkä koe että mua valvotaan tai että mun yksityisyyttä on jotenkin loukattu.

Vasta nyt pikkuhiljaa me ykköset ollaan huomattu että IB on alkanut, sillä töitä on ollut niin paljon että yks päivä oikeen itketti miettiä mun vanhaa lukiota Ressua Suomessa ja sitä vähäistä työmäärää mitä sieltä sain :-D (Voisin heittää yhden tosi huonon vitsin tähän väliin: I(B) came in like a wreeecking ball got it? Hahaha tää on yks niistä läpistä jotka on niin huonoja mutta paikkansapitäviä että pakko nauraa) Ihan näin yleisesti voisin kertoa että opiskeluun suhtaudutaan nyt paljon vakavammin, sillä tää termi ja nää arvosanat on elintärkeitä varsinkin niille, jotka aikoo hakea Jenkkeihin yliopistoon ensi syksynä - eli periaatteessa kattaa 75% koko koulusta... Viime aikoina meitä ykkösiä on kuumoteltu EE:stä (Extended Essay, 4000 sanan esseepommi omavalintaisesta aiheesta joka kattaa yhden pisteen koko IB-loppuarvosanasta, ei tunnu kauheen tärkeeltä mutta tää on monen IB-opiskelijan suurin painajainen) jonka deadline on vasta ens vuoden helmikuussa... Ehkä tää info oli kuitenkin melko välttämätön sillä silti on näitä tapauksia jolloin koko essee on hutaistu muutamassa päivässä ennen vihoviimeistä palautuspäivää haha.
 photo IMG_7169_zps52701e83.jpg
Tämmösiä kivipenkkejä on siroteltu ympäri kampusta sinne tänne, tää on uima-altaan (ihme etten oo ottanut kuvia vielä ja koittanut saada teidät kateellisiksi :-D) vieressä sijaitsevalla nurmikolla. Tosi kiva paikka vaikkapa lukea jotain tai kirjoittaa päiväkirjaa - tai sitten tuijotella bodaavia ihmisiä kuntosalilla ja tuntea huonoa omatuntoa omasta laiskuudestaan. Jep. Se jälkimmäinen.
Täällä me kaikki ollaan pikkuhiljaa ymmärretty miten aika on valumassa loppuun kakkosilla. Tää aiheuttaa jonkinlaista sekavaa epätoivoa ja halua nauttia jäljellä olevista yhteisistä päivistä niin paljon kuin on vaan mahdollista. Meidät ykköset on pikkuhiljaa valmisteltu ja infottu ottamaan harteillemme se vastuu, joka kakkosilla on ollut aikoinaan ja ainakin mua se pelottaa ihan sikana. Johan mä vasta tulin tänne, enhän mä tiedä tarpeeksi olemaan kypsä ja vastuullinen (yeah right) roolimalli tuleville ykkösille? Ja mikä pahinta, en todellakaan oo valmis luopumaan näistä ihmisistä tietäen, että suurinta osaa en varmaan näe enää koskaan. Miksi tää paikka tuo mun elämään ihania ihmisiä vain viedäkseen heidät pois vuoden parin kuluttua?
 photo IMG_7251_zps63724610.jpg
Meillä oli eilen jokaviikkoinen Manavya-sessio, joka on siis mun CE (community engagement) eli vapaaehtoistyö. Me käydään 45 minuutin ajomatkan päässä olevassa kylässä sijaitsevassa lastenkodissa, jossa asuu HIV-positiivisia lapsia ja nuoria. Leikitään, lauletaan, pelataan pelejä ja yksinkertaisesti vaan vietetään aikaa yhdessä. Joka kerta me koitetaan keksiä jotain uutta tekemistä, ja eilen meillä oli kynsilakkoja vanhemmille tytöille ja he kyllä tykkäs tosi paljon. Vaikka mulla ois ollut miten huono päivä, Manavyassa käyminen piristää mua lähes poikkeuksetta aina! 

Mutta onneksi super kivoja juttuja tulee tapahtumaan! Näistä suurin innostuksen aihe on tällä hetkellä Travel Week, 9-päiväinen matkustetaan-ympäri-Intiaa-kaveriporukassa-ilman-aikuisia -sekoilureissu joka alkaa huomenna!!! Oon niiin innoissani että viime päivinä ei oo opiskelusta kauheesti tullut mitään, haha keskittymiskyky on ollut hieman koetuksella. Lähden Keralaan, joka on Intian eteläisin osavaltio ja kuvista päätellen ja tarinoita kuunnellen aivan mielettömän kaunis paikka! Ideana on viettää aikaa Kochissa, joka on Keralan suurin kaupunki ja oli 1300-luvulla tärkeä satamakaupunki mausteiden kuljettamiseen. Se on on ollut myös Portugalin, Hollannin sekä Brittien siirtomaa(-kaupunki?) joten mielenkiintoista nähtävää löytyy varmasti! Meillä on perillä Keralassa oma minibussi, jolla me kurautellaan paikasta toiseen; ideana ois käydä teeviljelmäkukkuloilla, viettää yö venetalossa joka kulkee jokivarsia pitkin sekä käydä tsekkaamassa luonnonsuojelupuisto (tiikereitä ja elefantteja! jee) sekä vesiputouksia. Koko reissu me päätetään Intian kuuluisimpaan turisti- ja bilerantaan Goaan jonne lähes puolet koulusta on menossa, semmonen fiilis että näistä päivistä tulee ihan sairaita ja ikimuistoisia!!
kuvat x, x, x, x

Palaan takaisin kampukselle 16.3, eli jonkinlaista taukoa on siis varmasti luvassa. Lupaan ottaa paljon kuvia ja postailla heti kun ehdin ja oon toipunut mun reissusta haha. Ja hei te, jotka haitte UWC:hen tänä vuonna - tasapuolisesti onnea kaikille, teillä on varmasti kutkuttavat kuukaudet edessä haastattelukutsua jännittäen! 

Haleja täältä x
Lam

8 kommenttia:

 1. hhei! ois kiva jos kertoisit vähän siitä, miten vaarallista kampusalueen ulkopuolella on :D hirveesti täällä suomessa kutkutetaan aiheesta, kuinka naisia joukkoraiskataan, eikä kaduilla voi kulkea ilman vastuullista matkajärjestäjää jne... miten käytännössä esim. travel week hoituu, eli pitääkö teidän ilmoitella jollekin tukihenkilölle missä meette milloinkin, vai kuljetteko vain oman onnen nojassa?

  pahoittelut tästä kysymysvyörystä! oikeen kivaa kevättä sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siiis :-D

   Media tietenkin paisuttelee asioita todella paljon (joukkoraiskauksia tapahtuu kaikkialla), mutta kieltämättä täytyy myöntää että Intiassa riski siihen on paljon suurempi. Valitettavasti täällä naisten oikeudet on vieläkin todella huonossa asemassa ja ihan itse se kulttuuri miten naisia saa/kuuluu kohdella eroaa melko paljon vaikkapa länsimaista. Varsinkin naispuolisena turistina (kauhee sana koska asun täällä, sanotaan mieluummin ulkomaalainen) saa tosi helposti ei-niin-toivottua huomiota, mutta ne tulee pikemminkin vaan intensiivisen tuijottelun muodossa, harvemmin onneksi tapahtuu mitään vakavampaa. Pitää vaan pitää maalaisjärki päässä ja vältellä liiallista katsekontaktia - tai mitään kontaktia ylipäätänsä.

   Meidän jokaikisen oppilaan piti täyttää lomake, jossa piti kertoa matkakohteesta ja -seurueesta sekä antaa omia sekä hotellien yhteystietoja yms. Näin koululla on ainakin jonkinlaista osviittaa siitä missä kukin liitelee, koska onhan se aika vaarallista päästää yli 200 teiniä matkustelemaan Intiassa ilman aikuisten valvontaa :-D Eli ei pidä ilmoitella minkäänlaiselle tukihenkilölle missä mennään, riittää että on kampuksella 16. päivä turvassa ja ilman traumaattisia kokemuksia. Meihin siis luotetaan ihan suunnattomasti, mikä on mun mielestä selvä merkki siitä ettei meitä pidetä enää lapsina.

   Poista
 2. Kerro sit siit travel weekistä ku vaa ehdit! Varmaa ihan super ihana kokemus ja kiva kuulla et mitä kaikkee sit teitte ja näitte (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toivottavasti matka sujuu ilman suurempia ongelmia! Kauheen nopeesti postausta ei varmaan tuu, mutta yritän parhaani :)

   Poista
 3. sun blogi on niiiiiin ihana vaikka aiheuttaakin äärimmäisen suurta kateutta postaus toisensa jälkeen. ihanaa reissua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha voi apua, kiitos ihan sikana! Reissu oli ihana :)

   Poista
 4. mietinkin tässä yks päivä, et millon lähitkään! oon sen skypettelyn jälkeen googletellu keralaa kerran jos toisenkin ja oon kyllä niin jelly että. huomasin tän postauksen ihan liian myöhään, mut toivon että sulla oli ihan törkeen hauskaa sun kavereiden kanssa, ja että palaat huomenna kampukselle ehjin nahoin! lots of love <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Oli ihan mahtava reissu, koitetaan taas skypetellä jossain vaiheessa niin voin kertoa yksityiskohtaisemmin :)

   Poista