23.1.2014

W5B3

Etummaiset portaat johtaa mun huoneeseen, vasemmassa kulmassa näkyvä pytinki on wada vitosen common room, jossa on kaikki tarvittava kokkaamiseen ja joka toimii yleisenä hengailupaikkana.

Voisin vihdoinkin yrittää kertoa asumisesta MUWCI:ssa ja huoneen jakamisesta, kun tää aihealue kiinnostaa näköjään aika monia! Tuo (teille) outo kirjain- ja numeroyhdistelmä tuolla otsikossa on siis mun huone ja toinen koti. Meidän koulussa oppilaiden asuinalueet on jaettu "wadoihin", jotka on ikään kuin eri asuntoloita kampuksen sisällä. Eri wadoja on yhteensä viisi, ja mä oon siinä viidennessä eli uusimmassa joka rakennettiin vasta viime vuonna. W5 on täällä oppilaiden keskuudessa kutsuttu mm. nimillä luksuswada, hotelli, New York (?!)... Meidän kampus eroaa muista siten, että meillä ei ole perinteiset asuntolarakennukset mitä muissa UWC-kouluissa on tai niitä stereotyyppisiä jenkkiasuntoloita. Meillä on kahdeksan hengen talot, joissa on kaksi huonetta eli neljä henkeä jakaa yhden huoneen. Yhdessä talossa on kaks kylppäriä ja vessaa sekä oma piha hengailualueena.Wada 5 perheen kuopuksena kuitenkin on melko erilainen, sillä meillä ei ole omia taloja eikä kunnollisia pihoja vaan enemmän sellaista kunnollista asuntolameininkiä, vähän kuin kaksikerrokset rivitalot. Tytöt asuu yläkerrassa ja pojat alakerrassa, joten meillä tytöillä on kivat jaetut parvekkeet joista on ihana näkymä. Huoneet on wada vitosessa paljon isompia ja valoisampia suurien ikkunoiden ansiosta ja meillä on kaksi kylppäriä itse huoneessa (tää on asia joka aiheuttaa eniten kateutta muissa ihmisissä - ihan syystäkin :-D). Meidän wada on myös lähinnä koulua ja ruokalaa, joten koulumatka ei oo kuin ehkä maksimissaan viisi minuuttia.
Tässä siis ovi meidän huoneeseen! Kuten nimilapuissa näkyy, meitä on yhdessä huoneessa poikkeuksellisesti viisi - mikä on sinänsä melko ironista koska meillä on kuitenkin wada vitosen pienin huone.
W5 tulee siis sanasta wada ja sitten numerosta viisi, jos sattuu asumaan esim. wada kakkosessa niin tietenkin siitä tulee W2. B3 on wada vitosen tapauksessa ihan vaan huoneen numero, mutta kaikissa muissa wadoissa huone ilmaistaan esim. H10L, joista H on house, 10 on talon numero ja kirjain L tai R ilmaisee oikeaa tai vasempaa huonetta, sillä yks talohan on jaettu kahdeen huoneeseen. "Which wada are you in?" on tosi yleinen kysymys ja jos vastauksena kuulee "W4H6R" tai jotain samantapaista, tietää kaikki kampuksella minne mennä. Muille tää litania vaikuttaa vaan joltain sekasortoiselta kirjan- ja numeroyhdistelmältä, mutta meille opiskelijoille se tarkoittaa huonetta ja kotia. Wadojen kesken on arkkitehtuurin ja sijainnin lisäksi myös muita eroavaisuuksia, ja fiilis on jokaisessa hieman erilainen. Meillä on melko usein kaikenlaisia pienimuotoisia kilpailuja jossa nimenomaan kamppaillaan wadojen kesken, tarkoituksena on siis ylläpitää ja parantaa "wada spiritiä". Tästä hyvä esimerkki on viime postauksessa mainittu Capture the Flag, jossa koko wadan oli puhellettava yhteen hiileen saavuttaakseen jotain.

Tämmösen näkymän yleensä kohtaa kun avaa meidän oven ja katse kääntyy vasemmalle. Koska huoneet on yleisesti ottaen melko pienet, on tällaiset verhot tosi yleinen ratkaisu oman yksityisyyden saamiseen. Ne toimii myös jonkinlaisena sisustuselementtinä - mä esimerkiksi rakastan noita meidän huoneen verhoja!
Mä jaan siis huoneeni neljän muun ihmisen kanssa - kahden ykkösen ja kahden kakkosen. Vaikka ollaankin wada vitosessa, yksi "ylimääräinen" huonekaveri tarkoittaa sitä että oma tilaa ei todellakaan ole liiaksi. Meillä on puolet huoneesta jaettu kakkosille ja toisella puolella asustellaan me ykköset. Me ei mitenkään järkevästi saatu aseteltua omia sänkyjämme ja työpöytiämme, joten päädyttiin helpoimpaan ratkaisuun; pistettiin kaikki kolme sänkyä ihan vierekkäin ja samoin työpöydät. (Kuvaa en tästä ottanut koska you know, mun huonekavereiden yksityisyys ois vähän kyseenalainen siinä tapauksessa) Tää siis tarkoittaa periaatteessa sitä että omaa yksityistä tilaa mulla ei oo ollenkaan, ei edes mun omassa huoneessa sillä minkäänlaisia verhoja meidän sänkyjen välissä ei ole. Ainoa paikka missä voin olla täysin yksin on kylppäri - ja sekin lukittuna (:-D). Hassua kuitenkin on, että vaikka yleensä tarvitsen paljon omaa tilaa ja viihdyn hyvin yksinäni, ei oman tilan jakaminen 24/7 kahden muun ihmisen kanssa haittaa mua paljoakaan.

Yksi tylsä (ei oikeesti, procrastinationia kuten aina) ilta ekoina viikkoina ja päädyttiin askartelemaan meidän valkoselle seinälle maailmankartta. Piirrettiin myös omien maidemme liput ja pistettiin ne kartalle. Tapiwa on Zimbabwesta ja Maya Singaporesta, mä tietysti länttäsin itsekkäästi sekä Suomen että Vietnamin liput seinään.
Mulla on käynyt huonekavereiden suhteen tosi hyvä tuuri, sillä tullaan toimeen keskenämme tosi hyvin ja melko ongelmitta ollaan eletty yhdessä nää nelisen kuukautta. Oon paljon läheisempi mun ykköshuonekavereiden kanssa kuin kakkosten, sillä me tosiaan jaetaan täysin yksi tila ja muutenkin vietetään enemmän aikaa yhdessä. Me ollaan Tapiwan ja Mayan kanssa täysin erilaisia persoonallisuuksia, mutta jotenkin meidän yhdessäolo on jotenkin tosi luontevaa ja kitkatonta. Kylppärivuorojen kanssa ei oo ikinä ollut minkäänlaisia ongelmia eikä myöskään nukkumisen, joka on aika ennenkuulumatonta sillä oon aika kevyt nukkuja (tää saattaa johtua tosin myös siitä että oon aina niin hiton univajeinen). Me kaikki ollaan jonkinasteisia siisteysintoilijoita (ainakin tän paikan mittakaavalla :-D), joten meidän huoneenpuolisko on yleensä melko tiptop, vaikka turhaa tavaraa ja krääsää onkin aika paljon. Me liikutaan eri porukoissa sekä opiskellaan eri aineita minkä takia esim. koulussa meitä ei kauheesti yhdessä nähdä, mutta muuten vietetään kyllä melko paljon aikaa yhdessä.

Näkymää meidän ikkunasta! Viime lukukautena kaikki oli vielä vihreää monsuunin aikana, mutta nyt kaikki on melko keltaista ja ruskeeta kuivakauden takia. Nää isot ikkunat (ja niiden ansiosta valoisat huoneet) on yksi wada vitosen erikoispiirre sekä ehdoton plussapuoli!

Ihan yleisesti voisi sanoa että yksityisyyttä täällä ei kyllä saa kovinkaan paljoa, ja varsinkin jos on tottunut asumaan yksin isossa huoneessa, saattaa sopeutuminen olla hieman hankalaa. Huoneen jakaminen muiden kanssa opettaa kyllä paljon, sillä melko usein asiat ei hoidu oman pillin mukaan vaan kompromisseja pitää osata tehdä. Mulla on käynyt hyvä tuuri, mutta parilla mun kaverilla on ollut ongelmia huonekavereiden kanssa ja välillä ne on jopa kärjistynyt jopa huoneen vaihtamiseen. Melko usein nää tapaukset voidaan selvittää ihan puhumalla, ja sitä meitä kannustetaan täällä tekemään, sillä huoneiden vaihto on kuitenkin melko vaativa ja monimutkainen prosessi. Muutenkin täällä tuntuu olevan hieman sellainen käsitys, että huonekavereiden kanssa pitäis olla parhaita kavereita, mutta tärkeintä on kuitenkin se että tulee toimeen ja pystyy elämään sovussa samassa tilassa. Vaikka huonekavereiden kanssa ei oiskaan kuin paita ja peppu, muodostuu kuitenkin jonkinlainen side kun kerran asuu yhdessä sen vuoden ajan.

Mun työpöytä (joka näyttää sotkuiselta koska mulla on liikaa krääsää, raah) jota en oikeestaan kauheemmin käytä, hups... Mulla on paha tapa opiskella sängyn äärellä - ja herätä keskellä yötä huomaten että nukahdin mun kirjojen ja läppärin päälle. Not good
Huoneiden kolkkous on yleensä ongelmana kun elää asuntolassa tai muualla kuin kotona tai jakaa huoneen jonkun kanssa. Täällä se ei kuitenkaan oo ongelma, sillä erinäiset julisteet, tilpehöörit ja jouluvalot tuo sen kodikkaan tunnelman, mikä saattaa jäädä puuttumaan. Muissa wadoissa saa jopa maalata omat seinät sen väriseksi kuin huvittaa, joten huoneen voi todellakin yksilöllistää ja luoda sen lämpimän tunnelman. Voisin myös mainita että yks maailman parhaimmista asioista on kiistamättä se, että sun lemppari-ihmiset asuu noin viiden minuutin kävelymatkan säteellä. Meillä ei oo minkäänlaista ulkonaliikkumiskieltoa tietyn kellonajan jälkeen, joten on ihan tavanomaista harhailla kampuksella ja nähdä ihmisiä tekemässä nuudeleita common roomeissa tai muita kanssaharhailijoita pyjamiin ja viltteihin kääriytyneinä.

Sisustin mun seinän uudestaan sillä kyllästyin vanhaan :-D Hommasin ton maailmankartan Lontoosta, tykkään tosi paljon!
Nää kurkiorigamit on edelleen yks lemppareimpia asioita mitä mun huoneesta löytyy.


Tämmöstä nään joka aamu kun herään ja katson ulos ikkunasta, joka on ihan mun sängyn vieressä. En valita.

(mitä tää on, kaks postausta viikon sisään?! varsinkin kun mulla on mojova kasa koulujuttuja oottamassa, luulis että viimeistään nyt osaisi ottaa itseään niskasta kiinni ja oikeesti opiskella... ihan toivotonta tää meno)

6 kommenttia:

 1. näyttääpäs ihanalta :) vaihatteko te huoneita nyt ensimmäisen vuoden jälkeen vai oletteko myös kakkosvuoden samassa huoneessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihdetaan joo huoneita! Sekä huonekavereita tietenkin, kun kerran kakkoset valmistuu tänä keväänä :)

   Poista
 2. aaaah niin upeen näköstä! kumpa itekki pääsisin kokemaan saman ens vuonna, mun suurimman unelman!

  T. 2014-hakija Sanni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :'') Pidän peukkuja, onnea hakuun! Muista että aina saa kysellä jos jokin askarruttaa

   Poista
 3. yrrrr mäkin haluun herätä tollaseen maisemaan aamusin! terkkuja suomesta, oot rakas <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♡ samoin
   (skypetellään tai facetimetaan kun en oo kuoleman partaalla)

   Poista